Waar naar toe...

Reeks van 10 lessen bio-energetica

Gent - 10/9/19 - 12/11/19 (wekelijks)

Programma

Hierin gaan we de spanningen in ons lichaam verkennen en leren kennen, terug gaan voelen waar ze mee te maken hebben in plaats van de emoties en gevoelens die ermee verbonden zijn onderdrukken en vastzetten. We gaan er aandacht aan geven, zonder oordeel, waarnemen en gewaar zijn. Daarna gebruiken we beweging, onze ademhaling en expressie om die spanningen los te maken en te verlichten. Op dat moment gaat onze (levens) energie terug stromen en opent de weg van heel wat nieuwe mogelijkheden van 'zijn' zich. Meer in overeenstemming met wat ons goed doet en rust geeft in plaats van het gepieker in ons hoofd en de stress in ons lijf.

Aanvang

20u00

Inkom

200€ voor 10 lessen

Locatie/Adres

Kiné Consult, Ottergemsesteenweg 209, Gent

Extra info

In iedere sessie hebben we eerst aandacht voor het hele lichaam waarbij we onze energie gaan opladen en gaan voelen. Daarna volgt per week een stukje werk rond een bepaald lichaamsdeel en de thema's die daarmee verbonden zijn.


Hierbij alvast even de thema's per week :


Dinsdag 10 september: een eerste verkenning van het lichaam. Waar zit de spanning bij jou? Die gaan voelen en een eerste stap zetten in het leren loswerken er van!

Dinsdag 17 september: aanleren van een reeks oefeningen die je ook thuis kan doen om het heilzame effect van bio-energetica in je leven te integreren samen met wat basis houdingen als vibratie-houdingen waarbij je kan leren ontspannen in de spanning, chaotisch ademen wat zuiverend werkt voor je lichaam, leren opladen en ontladen en contact maken met je energie- en gevoelsstroom, ...

Op dinsdag 24 september richten we daarna onze aandacht naar onze voeten en benen. Onze voeten, de eerste schokdempers van ons lichaam die mee onze veerkracht bepalen en die ons dag in dag uit dragen. De manier waarop we onze voeten gebruiken voor steun en evenwicht is een goede indicator voor onze stabiliteit, onze ge-aard-heid. Daarna werken we wat met de benen, onze basis, ons fundament dat ervoor zorgt dat we op onze eigen benen kunnen staan en onze plaats kunnen innemen in de wereld, letterlijk en figuurlijk. Deze sessie is uiterst geschikt voor al wie meer wil leren aarden of gronden, de grond onder zijn of haar voeten wil terugvinden.

Op dinsdag 1 oktober gaan we verder met de benen maar deze keer ligt de focus meer op het ontladende, expressieve werk en gaan we er ook onze stem meer bij gebruiken. Omdat we als we klein waren heel veel braaf, stil en flink moesten zijn, bouwen we veel spanning op rond onze keel die letterlijk werd dichtgesnoerd. We leerden op onze tanden bijten en zijn verleerd om ons gevoel te uiten. In de bio-energetica leren we ook onszelf weer expressief te uiten, zowel in beweging als in stemgeluid.

Dinsdag 8 oktober gaat onze focus uit naar het bekken. De scharnier tussen onder en boven maar ook de plaats waar het leven ontstaat en uit geboren wordt. Waar we onze creativiteit en levenslust kunnen voelen als het niet vast zit. Dat er veel spanning in ons bekken zit, is niet verwonderlijk als we kijken naar alle taboe’s rond sexualiteit en de te vroege of strenge zindelijkheidstraining waarbij we spanning hebben ontwikkeld rond genitaliën en de billen. Vaak heeft dit invloed op hoe we kunnen geven en nemen, controle willen houden of kunnen loslaten. En waardoor onze vitaliteit en sexualiteit worden beknot. Een sessie voor wie meer levendigheid en verbondenheid in zijn of haar leven wil ervaren.

Dinsdag 15 oktober gaan we contact nemen met onze romp die vooral verbonden is met onze ademhaling. Chronische spierspanning in onze buik, middenrif en borstkas beperkt vaak onze ademhaling en daarmee onze vitale energie. Bij stress hebben mensen vaak last van de darmen omdat veel impulsen vanuit de buik onderdrukt worden. En dan moeten we ook onze borst inklemmen zodat die impulsen en gevoelens niet naar buiten stromen wanneer we dat niet willen en zo krijgen we contractie rond ons middenrif en hart. Voor al wie meer zuurstof naar al zijn of haar cellen wil leren brengen en terug contact wil maken met het hart en emoties.

Dinsdag 22 oktober gaan we voelen hoe het met onze schouders gesteld is. We trekken onze schouders op als we bang zijn of laten ze juist hangen als we te veel verantwoordelijkheid op ons nemen. En als door die spanning onze gevoelsstroom onderbroken wordt hoe kunnen we dan uitreiken, geven of ontvangen via onze armen. We gaan contact maken met zowel de agressieve energie van kwaadheid, spijt en bitterheid die vooral bevroren worden in de bovenrug.

Dinsdag 29 oktober gaan we de energie in onze armen verder exploreren en dan vooral die die te maken heeft met de zachtere gevoelens van liefde, strelen en uitreiken die vooral geuit worden via de armen en handen.

Dinsdag 5 november tenslotte gaan we vooral rond de nek en het gezicht werken. Dat deel van onszelf waarmee we ons aan de wereld tonen. Is dat de uitdrukking van hoe wij ons echt voelen of is het een soort masker geworden waarmee wij tonen wat we denken dat de ander wil zien. Als je jezelf in een masker (moet) wringen dan ontstaat er vaak veel spanning in de keel, mond en ogen. De nek is dan weer de bemiddelaar tussen ons hoofd en ons lichaam, tussen denken en voelen. Is er evenwicht tussen het denken en voelen of is er één die de overhand neemt en wordt het andere onderdrukt. Kunnen we ons gevoel in onze communicatie laten spreken of zijn we gewoon van op onze tanden te bijten?

Dinsdag 12 november In deze sessie hebben we aandacht voor het hele lichaam. Een sessie waarin we onze energie totaal gaan activeren & mobiliseren zodat we ons bruisend en levendig voelen.


De prijs voor de reeks is 200€ voor 10 lessen van 2 uur , huur zaal & BTW inbegrepen. Er zijn al enkele inschrijvingen dus als je er wil bij zijn, wil ik je vragen het bedrag over te schrijven op BE44 4559 6922 2145 om je van een plaatsje te verzekeren. Twijfel je nog dan staan de eerste 3 sessies open om los te komen proberen , zolang de reeks niet volzet is. In dat geval betaal je 20€ voor één les.


© 2019 - WaarNaarToe
[1500 evenementen]