Waar naar toe...

Quatuor Amôn - Klassiek in de Abdij

Jette - 4/3/18

Programma

Reis- en andere koortsen... De Kreutzer Sonate van Beethoven (in de Abdij in december gespeeld) vormde voor
Tolstoj de inspiratie voor een (in de trein spelend) verhaal over liefde en bedrog. Leoš Janáček ging dan weer aan de slag met het verhaal van Tolstoj in zijn schril-emotionele, voor zijn tijd gedurfde eerste strijkkwartet.
Het concert sluit af met het schitterende, al even geavanceerde strijkkwartet van Claude Debussy. Tussenin speelt het Amôn kwartet het aangrijpende Molto Adagio van de jonggestorven Guillaume Lekeu. Een hooggestemde, hoogstaande ochtend ligt in het verschiet.

Wegens rijzend succes herhaald: Klassiek in de Abdij, elke eerste zondag van de maand in Jette, mét gratis aperitief en kinderopvang!


Aanvang

11u00

Inkom

10 / 5 euro (-12, +65).

Locatie/Adres

Abdij van Dielegem, Tiebackxstraat 14, 1090 Jette.

Bereikbaar

Helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Extra info

Klassiek in de Abdij voor het ganse gezin... Breng gerust uw kinderen mee naar Klassiek in de Abdij. Zij kunnen onder begeleiding van twee monitoren spelen in de kinderopvang op het gelijkvloers van de abdij. Bij droog weer kan er ook in de tuin van de abdij geravot worden. Zij beschikken ook over een heuse speelkoffer met allerlei leuks in om te ontdekken. De kinderopvang is gratis.

Info: Gemeente Jette - Dienst Biculturele Activiteiten: culture@jette.irisnet.be – 02 423 12 65 – www.jette.be


© 2018 - WaarNaarToe
[1997 evenementen]