Waar naar toe...

NBS-nationale fruittentoonstelling en Europom(r) 2019

Bilzen - 19/10/19 - 20/10/19

Programma

Europom(r) is sedert 1989 een samenwerkingsverband, door de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) in het leven geroepen, tussen een aantal vrijwilligersverenigingen uit verschillende Europese landen, met als voornaamste doelstelling 'het behoud, de promotie, de studie en de pomologie van streekeigen fruitrassen'.

Om de vijf jaar is het de beurt aan de NBS om Europom(r) in eigen land te organiseren, zoals dit in 2019 terug het geval is. Het is daarom ook dat onze jaarlijkse nationale fruittentoonstelling dit jaar samenvalt met de Europom(r)-tentoonstelling. Dit geeft meteen al een eerste indruk omtrent de grootte van het evenement.

Heel wat landendelegaties zullen deelnemen met hun eigen historische fruitvariëteiten.
U ontmoet er fruitexperts van over heel Europa. De NBS zal België vertegenwoordigen met het allerbeste van haar hoogstamfruitvariëteiten, zal er pomologische seminaries houden en zal er ook vruchten determineren. Daarom, heeft u onbekende vruchten in uw boomgaard ?... Breng ze gerust mee, onze ervaren pomologen zullen ze trachten op naam te brengen. In totaliteit zullen maar liefst meer dan 1000 appel- en peervariëteiten de revue passeren.

Verder besteden we heel wat aandacht aan alles omtrent fruitverwerking, presenteren we onze ambachtelijke stroopvariëteiten en puur natuurlijke appelsappen en bieden we u de mogelijkheid tot het proeven van verschillende hoogstamfruitvariëteiten (met de mogelijkheid tot aankoop).

Dat dit alles mag plaatsvinden in de majestueuze omgeving van kasteeldomein Alden Biesen in Bilzen, geeft het hele fruitgebeuren nog een extra elan.

Europom(r) is geschikt voor jong en oud, voor zowel families, fruitliefhebbers als fruitexperts. Nergens leer je zoveel over fruit als op deze internationale tentoonstelling. Bovendien zijn al de tentoongestelde hoogstamvruchten cultureel erfgoed.

Het volledige programma zal u kunnen terugvinden op onze website.

Wij hopen ieder van u te mogen verwelkomen. Vertel het gerust verder aan familie, vrienden en kennissen. Alvast tot dan !

Aanvang

10 u.

Inkom

gratis

Locatie/Adres

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Bereikbaar

Met de wagen
Op de E313 Antwerpen-Luik neem je afrit 31.

Daarna volg je de wegwijzers Alden Biesen.

Met het openbaar vervoer
Alden Biesen ligt op 5 km van het station van Bilzen en is van daaruit makkelijk bereikbaar via taxi of belbus.

Extra info

Voorziene einde: telkens om 17 u.


© 2019 - WaarNaarToe
[1500 evenementen]