Waar naar toe...

Science Bar Brussel: Siri, wat is mijn bloedsuikerspiegel?

Brussel - 25/2/20

Programma

π’πˆπ‘πˆ, 𝐖𝐀𝐓 πˆπ’ πŒπˆπ‰π ππ‹πŽπ„πƒπ’π”πˆπŠπ„π‘ππ’πˆπ„π†π„π‹?
Een wetenschapscafΓ© over technologische ontwikkelingen in diabeteszorg

SCIENCE BAR BRUSSEL IS BACK!

In december ging onze nieuwe reeks wetenschapscafΓ©s van start met een knaller van formaat - Lust jij gouden Bananen? - Na deze succesvolle editie nodigen we naar goede gewoonte opnieuw onderzoekers en spelers uit het maatschappelijke veld uit op het podium van het RITCS CafΓ© in hartje Brussel.

SIRI, WAT IS MIJN BLOEDSUIKERSPIEGEL?

Diabetes is niet zo zeldzaam als men soms denkt. Het aantal mensen dat aan diabetes lijdt, stijgt snel. Ook in ons land. Dat zou het gevolg zijn van de vergrijzing en een ongezonde levensstijl. Op dit moment kampt één op de twaalf Belgen met de aandoening (cijfers van Internationale Diabetes Federatie - IDF). Tegen 2030 zou één op de tien landgenoten patiënt zijn, of meer dan een miljoen patiënten.

In onze volgende Science Bar kijken we naar technologische ontwikkelingen in de diabeteszorg. Wat kunnen we verwachten de komende jaren? Wordt leven met diabetes alsmaar makkelijker? En zal diabetes ooit genezen kunnen worden?

Moderator Sofie Verkest gaat in gesprek met o.a. diabetesspecialist Bart Keymeulen en Oog voor Diabetes-coΓΆrdinator Patrick De Boever.

𝐈𝐧𝐀𝐨𝐦: Gratis
π€πšπ§π―πšπ§π : 19u
π‹π¨πœπšπ­π’πž: RITCS cafΓ©

Deze editie valt binnen het project 'Oog voor Diabetes', een initiatief van VITO in samenwerking met Diabetes Liga vzw en VUB - Vrije Universiteit Brussel. 'Oog voor diabetes' is een citizen science project dat de hulp van burgers inschakelt om een computerprogramma de symptomen van diabetische retinopathie (een oogziekte die diabetici treft) te leren herkennen. Lees er meer over op www.oogvoordiabetes.be.

Aanvang

19u

Inkom

Gratis

Locatie/Adres

Antoine Dansaertstraat 70

Bereikbaar

Metro - tram - bus - auto - fiets - te voet

Extra info

https://www.facebook.com/events/192604731890506/


© 2020 - WaarNaarToe
[1056 evenementen]