Waar naar toe...

“ De muze van Eos” schilderijen en ceramic door Els Janssens

Hingene (Bornem) - 7/4/19 - 21/4/19 (wekelijks)

Programma

Schilderijen
“ Lichtende morgen doorbreekt de grauwe tonen verlichting nabij” (haiku)
Schilderen brengt me het geluk om in vrijheid te creëren door de reis in de betoverende wereld van verf en kleur. Het spectaculaire spel is een fantastische uitnodiging om passionele werken te maken , de schoonheid op te roepen – een mix van emoties weer te geven, om een wit doek tot leven te brengen .
In mijn schilderijen zoek ik het contrast tussen natuur en ruimte, fascinerende beelden, signalen weergeven , een zoeken naar evenwicht tussen lijn en vloeiende kleuren, tussen droom en werkelijkheid.
Mijn stijl is full colour zwevend tussen realistisch en abstrakt, vanuit een thema, natuur, ruimte, mens, dier, cultuur, poëzie, filosofie…….
De muze van Eos brengt aan ons elke dag het mysterie van het licht dichterbij.
Ceramic
“een paar thee blaadjes,zwemmen in warm water,een kop verse thee” (haiku)
Deze haiku is de essentie van de stille dans van het thee zetten en net zoals in de thee ceremonie zijn respect, eenvoud ,rust en harmonie belangrijke waarden voor mij.
Het inspireert me om schoonheid te brengen in een zo eenvoudig mogelijke vorm en kleur, in diepgang en ingetogenheid die ik terug vind in de natuur en culturen; “ LESS IS MORE”
Het ritme van de natuurelementen die samensmelten, vormen een harmonieus geheel en maken van elk keramisch werkstuk een unicum .
De zoektocht naar perfectie imperfectie vormt een boeiende reis. Elke creatie in vrijheid is telkens een herbronning thuis en wereldwijd.
Mijn keramisch werk is Aziatisch getint en bestaat uit het maken van chawan, ikebana vazen ,teapots ,unica’s …., ik verzamel daarbij natuurlijke materialen om mijn as- en natuurglazuren samen te stellen , de stukken worden in een gas of houtoven gestookt.

Maak kennis met mijn werk op deze expo “De muze van Eos”
Hartelijk welkom!! Els Janssens Hingene 2019

Aanvang

14u

Inkom

gratis

Locatie/Adres

Paviljoen De Notelaer - Notelaerdreef 2 - 2880 Hingene(Bornem)

Bereikbaar

https://notelaer.be/contact/

Extra info

Openingsuren:
Vanaf maart alle weekends van 14u tot 18u
Vanaf april alle dagen van 14u tot 18u - vrijdag gesloten
Tijdens de maanden juli en augustus is De Notelaer ook open op vrijdag.


© 2019 - WaarNaarToe
[1671 evenementen]